loading...
سایت تخصصی علوم دوره ی متوسطه ی اول
آخرین ارسال های انجمن
amin.shafiee بازدید : 597 دوشنبه 1394/07/06 نظرات (0)

نام فایل:آموزش جامع علوم هشتم
مخلوط و جداسازی آن ها فصل اول مشاهده
تغییرات شیمیایی فصل دوم مشاهده
از درون اتم چه خبر فصل سوم مشاهده
تنظیم عصبی فصل چهارم مشاهده
حواس فصل پنجم(حواس) مشاهده
حواس فصل پنجم(حرکت) مشاهده
هورمون فصل ششم مشاهده
الفبای زیست فناوری هفتم مشاهده
تولید مثل هشتم مشاهده
بار الکتریکی فصل نهم مشاهده
جریان الکتریکی فصل نهم مشاهده
مغناطیس فصل دهم مشاهده
کانی ها فصل یازدهم مشاهده
سنگ ها فصل دوازدهم مشاهده
هوازدگی فصل سیزدهم مشاهده
نور فصل چهاردهم مشاهده
موج فصل پانزدهم مشاهده

 

amin.shafiee بازدید : 642 شنبه 1394/01/15 نظرات (0)


کُنگلومِرا یا سنگ جوش (Conglomerate) از قطعات گرد و دانه درشتی تشکیل شده کخ اجزاء تشکیل دهنده آن دسته از سنگ‌های آواری که اندازه بزرگتر از ۲ میلی متر داشته باشند، اگر ده درصد ذرات سنگی ابعاد بیش از ۲ میلی متر داشته باشند آن سنگ را کنگلومرا می‌نامند. علت گرد و بدون زاویه بودن ذرات دراین است که قطعات متشکله آنها بوسیله آب یا عامل دیگری حمل شده‌اند ودر نتیجه زوایای آن‌ها از بین رفته است.
کاربرد کنگلومرا
۱- صنعت ساختمان سازی، سنگفرش کاری های درونی ساختمان، نماسازی داخل ساختمان، پلکان سازی

۲- هنرهای مذهبی، سنگفرش اماکن متبرکه

۳- تاسیسات شهری(سنگفرش میدانها، خیابانها، پروژه های شهرسازی، مبلمان کاری مراکز تجاری، اماکن اقامتی) – مجتمع های معماری تزئینی، گالریها، پله ها، گلدان ها، سنگفرشها، آبخوری ها، یادواره ها، نیمکت ها و انواع سنگفرشهای سنتی

۴- مرمت و بازسازی

۵- صنعتگری و بازسازی : بازار، لوازم سنگی . مبلمانی – هدایای تجملی

۶- کارهای هنری مانند مجسمه سازی، دکوراسیون منازل، کابینت آشپزخانه و غیره

amin.shafiee بازدید : 567 شنبه 1394/01/15 نظرات (0)

سنگ لوح ماده ای است که میلیون ها میلیون سال از عمرش می گذرد . این سنگ مربوط به زمانی است که ذرات رس ، به تدریج ، در اعماق دریاها و دریاچه ها فرو نشستند . آن گاه پس از ته نشین شدن،به مرور به صورت گل نرمی در آمده بعد هم کم کم سفت و سنگ گردیدند . چنین سنگی را سنگ رستی می نامند .

زمین همچنان دستخوش تغییرات شدید می بود تا روزی که ناگهان پوسته آن در قسمتی که سنگ رسی داشت، از جا بر آمد، بر اثر این رویداد، سنگ های رسی به صورت چین و چروک بر روی هم انباشتند، و سپس با فشار سنگ های دیگر خوب در هم فشرده شد، عاقبت سنگ لوح را به وجود آوردند. همان گونه که ذرات رس به تدریج در ته دریا می نشست و لایه لایه بر روی هم انباشته می شد، سنگ لوح نیز به صورت لایه لایه، شکل می گرفت.

سنگ لوح مصرف های گوناگون و زیادی دارد. نه تنها از آن تخته سیاه درست می کنند بلکه در سقف ساختمان ها، دستشویی چاهک و بسیاری جاهای دیگر نیز به کار می آید.

سنـگ لوح را از معادن رو باز و یا زیرزمینی، استخراج می کنند. نخست آن را در قطعه های بسیار بزرگی از جا می کَنند. بعد برای خارج کردن از معدن، آن ها را به صورت قطعه های کوچک تری در می آورند.

سپس نوبت شکافتن هر یک از این قطعه های کوچک می رسد.کارگران معدن قطعه ای را به ضخامت ۷ سانتی متر در نظر می گیرند، بعد قلم خود را بر روی آن نهاده، با یک ضربه ی محکم آن را صاف و یکپارچه از قطعه سنگ نخستین، جدا می سازند.

با تکرار این عمل، از قطعه سنگ نخستین حدود ۱۶ یا ۱۸ تخته سنگ در می آورند.

اکنـون اگر بخواهند در سقف ساختمانی کار بگذارند باید باز هم آن ها را بشکنند و تکه هایی به ضخامت ۵ میلی متر به دست آورند.

سنگ لوح به رنگ های گوناگونی است: سیاه، آبی، ارغوانی، قرمز، سبز و یا خاکستری، اختلاف رنگ بندی آن بستگی به مواد مختلفی دارد که قبلاً در خاک رس وجود داشته است. سیاهی رنگ سنگ لوح به خاطر مواد زنده ای است که در گل رس اصلی بوده و بعد به کربن تبدیل شده است.

amin.shafiee بازدید : 725 شنبه 1394/01/15 نظرات (0)

سنگ‌ها و کانی‌ها تحت شرایطی که در آن شکل ‌گرفته‌اند پایدار می مانند؛ اما با تغییر در شرایط، سنگ‌ها نیز تغییرمی‌کنند. سنگ‌های دگرگونی، سنگ‌هایی هستند که از تغییر شکل سنگ‌های قبلی به علت تغییر شرایط فیزیکی (فشار ـ دما) یا شیمیایی و در حالت جامد به‌وجود می‌آیند. پدیده دگرگونی به محو و ناپدید شدن یک یا مجموعه‌ایی از کانی‌های متبلور سنگ تعبیر می‌شود. این تغییرات ممکن است روی سنگ‌های رسوبی که در شرایط سطحی به وجود آمده‌اند یا در سنگ‌های آذرین که از ماگما متبلور گردیده و یا حتی در سنگ‌های دگرگونی به وجود آیند.

ه طور کلی می‌توان گفت که اگر سنگ‌های آذرین ، رسوبی و یا حتی دگرگونی مدت زیادی در اعمــاق زمیــن بماننـد، بدون آنکه ذوب‌شده یا خـُــرد شـوند، در اثر فشار و گرمای زیادی که بر آن‌ها وارد می‌شود، تغییر پیدا می‌کنند. این سنگ‌ها مانند آجر پخته ‌شده و شکل قبلی خود را از دست می‌دهند، به طوری که دیگر شباهتی به سنگ‌های اولیه ندارند؛ سنگ‌هایی که بدین گونه تشکیل می‌شوند، به سنگ دگرگونی یا دگرگون‌شده موسوم‌اند.

مونه‌ایی از سنگ‌های دگرگونی

سنگ ماربل:

سنگ ماربل بر اثر دگرگون شدن سنگ آهک یا دولومیت ایجاد می‌شود. ماربل اغلب دارای بلورهای درشت است که وجه تمایز آن با سنگ‌های کربناتی رسوبی می باشد. کانی اصلی تشکیل‌دهنده‌ی اغلب ماربل‌ها، کلسیت است؛ البته دارای کانی‌هایی مانند کوارتز، گرافیت، هماتیت، لیمونیت، پیریت و چند کانی دیگر نیز هستند. در ایران، در برابر کلمه ماربل به اشتباه از واژه مرمر استفاده می‌شود. در حقیقت ماربل یک سنگ دگرگونی است، اما سنگی که برای تجارت در ایران به عنوان مرمر شناخته می‌شود معادل واژه اونیکس ماربل بوده و عبارت است از یک سنگ لایه لایه نیمه شفاف و ریزبلور (متشکل از کلسیت).

 

سنگ لوح:

سنگ‌های دگرگونی

یک نوع سنگ از دگرگونی آرژیلیت، شیل و در موارد خاصی از سنگ‌های آذرین خیلی ریزبلور – نظیر توف‌ها – به وجود آمده است. ارزش اقتصادی این سنگ به طور اهم به وجود صفحات جدایش، که کلیواژ نامیده می‌شود، بستگی دارد. این خاصیت در سنگ‌های لوح متفاوت است. برخی از آن‌ها را می‌توان به سادگی به صفحات نازک تقسیم کرد و در برخی دیگر این کار، خیلی به دشواری صورت می‌گیرد. یخبندان اثر خیلی بدی روی قابلیت جدایش لایه‌ها دارد، لذا سنگ را باید در معدن تا تازه است استخراج کرد.

 

کوارتزیت:

کانی اصلی این سنگ را کوارتز تشکیل می‌دهد. گاهی اوقات به طور ناچیز میکا، فلدسپات، آپاتیت و گارنت نیز در آن دیده می‌شود. رنگ کوارتزیت معمولاً سفید و اگر ناخالصی داشته باشد، رگه‌هایی از خاکستری در آن دیده می‌شود، که معمولاً ناشی از دگرگون شدن ماسه‌سنگ‌های کوارتزیتی است. این سنگ از مقاومت نسبتاً خوبی برخوردار بوده و جهت استفاده برای کف و پله، به کار می‌آید.

amin.shafiee بازدید : 838 دوشنبه 1393/07/21 نظرات (0)

فصل 15 ( نوسان و موج )

 

موج: هرگونه آشفتگی در یک محیط کشسان را موج می گویند.

انواع موج 1- مکانیکی 2- الکترومغناطیس

موج مکانیکی در اثر ضربه بوجود می اید برای انتشار نیاز به ماده دارد از خلاءعبور نمی کند.

 صوت موج دریا

 موج الکترومغناطیسی در اثر حرکت الکترون در میدان مغنا طیسی بوجود می ایدباسرعت زیاد متشرشود نیاز ب مولکل ماده ندارد مانند نورامواج رادیویی شعه ایکس


 فکر کنید (صفحه 128)

حرکت عقربه ساعت  حرکت – حرکت بال حشرات و پرندگان  - جذر ومد- حرکت فنر وا ونگ ، تناوبی است که در زمان های مساوی تکرار می شود.

به حرکت مستقیم آونگ وفنر که تکرار می شود حرکت نوسانی می گویند.


آزماش کنید (صفحه 129)

هر گاه زمان نوسان  آزمایش را  بر تعداد نوسان تقسیم کنیم دوره یا زمان یک نوسان بدست می اید در ازمایش  اونگ باید بدانیم که اگر طول نخ یک متر باشد وجاذبه هم8/ 9 باشد زمان یک نوسان یک ثا نیه بدست می اید دوره در یک آونگ به جرم وشکل ان ربطی ندارد  وبه طول وجاذبه مربوط می شود.

در یک فنر دوره وزمان یک نوسان به جرم و سختی فنر مربوط می شود.


خود را بیازمایید (صفحه 131)

دوره برابر با یک تقسیم بر 40 که برابر 025/0ثانیه می باشد.


آزمایش کنید (صفحه 132)

 اگر جهت انتشار بر جهت ارتعاش  عمود می باشد نوع موج عرضی می باشد.مانند فر کشیده شد وامواج الکترمغناطیس اگر جهت انتشار موج باراستای ارتعاش  یکی  می باشد نوع موج طولی می باشد.مانند فنرفشرده شده . صوت . بارش باران وموج آن در اب  از نوع عرضی می باشد جهت انتشار بر جهت ارتعاش عمود می باشد.


خود را بیازمایید

برای بدست آوردن سرعت موج باید بسامد را در طول موج برحسب متر ضرب کرد  3*1= 3 متر بر ثانیه


فعالیت (صفحه 134)

موج دارای انرژی است مقداراز این انرژی به دست منتقل شده وبقیه ی این موج می تواند برگردد.


فعالیت (صفحه 135)

یک تلفن همراه را زیر در پوشی قرار داده وهوای زیر ان را تخلیه می کنیم تلفن را به صدا در می آوریم صدای حاصل از درپوش خارج نمی شود.


فکر کنید (صفحه 137)

بیشترین طول موج مربوط به امواج رادیویی است وکمترین آن مربوط به اشعه گاما ست.

ب- هر چه بسامد موج الکترومغناطیس که دارای سرعت یکسانی هستند انژی موج بیشتر دارد انرژی وقدرت نفوذ اسعه گاما بیشتر است.

پ- بسامد نور ابی بیشتر از نور قرمز است

***

در این فرها موج ایجاد شده دارای بسامد شیبه امواج رادار داشته این امواج دارای انرژی هستند مولکول های غذا واب این انرژی را جذب کرده وبا ارتعاش وتولید گرما غذا می پزد.


*بیشتر بدانید*

هرچه جسم سریع تر نوسان کند بسامد ان بیشتر صدا زیر تر خواهد داشت.

 هر چه طول خط کش برای ارتعاش بیشتر باشد بسامد آن کمتر وصدا بم تر خواهد بود هرچه طول کمتر باشد بسامد بیشتر وصدا زیر تر خواهد بود.

درباره ما
Profile Pic
این سایت جهت استفاده دانش آموزان عزیز مقطع راهنمایی(متوسطه ی اول) و همچنین دبیران ارجمند ایجاد گردیده است. مطالب این سایت بیشتر با توجه به نیاز دانش آموزان دوره راهنمایی تنظیم شده است و سعی شده تا جای ممکن از منایع اینترنتی استفاده نگردد و لذا اکثر پست های آموزشی این سایت بازنویسی مطالب علمی به زبان ساده تر توسط نویسنده گرد آوری شده است خواهشمنم در صورت استفاده از مطالب سایت ، منبع را ذکر فرمایید. در صورت حذف شدن عکسهای آموزشی در محتوای سایت لطفا در قسمت نظرات گزارش دهید تا در اسرع وقت عکس مورد نظر مجدا آپلود گردد و در وبلاگ قرار گیرد. امیدوارم مطالب این سایت یرای بینندگان مفید واقع گردد. با تشکر ADMIN
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 551
  • کل نظرات : 431
  • افراد آنلاین : 5
  • تعداد اعضا : 1123
  • آی پی امروز : 184
  • آی پی دیروز : 300
  • بازدید امروز : 231
  • باردید دیروز : 970
  • گوگل امروز : 4
  • گوگل دیروز : 2
  • بازدید هفته : 4,315
  • بازدید ماه : 4,315
  • بازدید سال : 121,061
  • بازدید کلی : 1,990,283